Home
K&S bosbouw | De klimmaterialenspecialist!
 

 

Binnenkort verkrijgbaar: de Pfanner Protos Integral!

Lang verwacht... en binnenkort leverbaar! DÉ revolutie op het gebied van hoofdbescherming! Eindelijk een helm die echt comfortabel zit en ook nog eens vanaf alle kanten bescherming biedt.

Integral verwijst naar de geïntegreerde onderdelen. Geen uitstekende oorkleppen meer, geen openstaande ruimtes tussen vizier en helm. De helm is modulair op te bouwen wat een enorme bewegingsvrijheid voor de gebruiker geeft: als klimhelm, bosbouwhelm of klimhelm met gehoor en gezichtsbescherming, met de Protos kan het allemaal! U kunt de kinband, het vizier, de oorkleppen en de nekbescherming zeer eenvoudig toevoegen of afnemen. En niet onbelangrijk: de hygiënedelen zijn al minstens zo snel te vervangen.

De Protos Integral heeft acht voordelen op het gebied van veiligheid en acht voordelen op het gebied van comfort. De acht voordelen van veiligheid:

 

Zichtveld: Zeer ruim zichtveld. Zowel naar voor, naar links als naar rechts, maar ook aan de bovenzijde! Zeer uniek en verhelderend.

 

Nekbescherming: Het nekbeschermingsgedeelte beschermt het achterhoofd bij stoten en klappen van buitenaf en voorkomt het gevaar op een schedelbasisfractuur.

 

Zichtbaarheid: De sportieve twee-kleurencombinatie heeft een 35% zichtbaarder oppervlak. De vergrootte zichtbaarheid geeft de drager een enorm voordeel in situaties waarbij ze slecht zichtbaar zijn (struikgewas, dichtbegroeide naaldbomen, verblindende zon) ongeacht het seizoen.

 

Binnenwerk constructie: Door de speciale constructie (3-punts bevestiging met antischok padding) van de binnenschaal worden schokken niet direct op het hoofd c.q. de wervelkolom doorgegeven.

 

Rondom bescherming: Voor het eerst is een helm gekeurd volgens EN 397 én EN 12492 wat resulteert in een bescherming tegen horizontale én verticale impact. Een innovatieve "rondom bescherming" voor uw hoofd!

 

Binnenschaal: Door de uitgebreid in te stellen binnenschaal past de helm perfect. In geval van een impact wordt de energie gelijkmatig op een groot oppervlak verspreid en evenredig geabsorbeerd.

 

Gehoorbescherming: Omdat de oorkleppen zich altijd in de directe nabijheid van het hoofd bevinden, functioneren ze tegelijkertijd als toegevoegde schokabsorber.

 

Ventilatieschuif: De veiligheids-ventilatieschuif biedt bescherming precies daar waar het noodzakelijk is. Horizonale en verticale impact wordt geabsorbeerd nog voordat de energie de helmschaal bereikt.

 

De Protos Integral gaat leverbaar zijn in vier verschillende kleuren.

De acht voordelen van comfort:

 

Gehoorbescherming: Door de geïntegreerde gehoorbescherming raakt men niet meer verstikt in takken en dergelijke. De druk van de oorkleppen is ook af te stellen op de wensen van de gebruiker wat een enorm draagcomfort geeft.

 

Gezichtsbescherming: Twee grote voordelen van het geïntegreerde vizier: u kunlt werken zonder last van twijgen of doornen en toch kunt u genieten van een maximaal zichtveld.

 

Nekgedeelte: Dit speciale aanpasbare systeem zorgt voor een correcte pasvorm. Dit zorgt voor een stabiele positie op het hoofd, zelfs zonder kinband!

 

Actieve ventilatie: De speciale constructie van de helm garandeert actieve ventilatie (lucht kan vrij circuleren: binnenkomst vanaf alle zijden en vertrek vanuit de ventilatiegaten). De ventilatiegaten zijn gemakkelijk te sluiten en te openen met een simpele schuifbeweging. Op deze manier is de helm gemakkelijk aan te passen op warme, koude en natte weersomstandigheden.

 

Kinband: Om te voorkomen dat de kinband onder de gehoorbescherming glijdt, is er een speciaal beugeltje op de nekbeschermer bevestigd. Zo wordt het draagcomfort en de geluidsdemping niet verminderd.

 

Klima-Air Technologie: Buitengewoon goed zweettransport door de grote padding met Klima-Air Technologie. Ook is de voorhoofdsband zeer gemakkelijk verwisselbaar, wasbaar in de wasmachine en sneldrogend.

 

Gepatenteerde maat-instelling: Het gepatendeerde systeem zorgt voor het zeer gemakkelijk op en afzetten van de helm. Eens ingesteld hoeft de helm nooit meer aangepast te worden.

 

Lichte bediening: De verschillende functies zijn met twee vingers te bedienen. De gehoorbescherming is simpelweg onder de helm te schuiven zodat deze ook in gedeactiveerde stand geen hinder veroorzaakt.

 

 

Voor de Smartphone en I-pad gebruikers is er een leuke (gratis) app verkrijgbaar! Download hem hier: Protos App of via de QR-code

 

 Terug
Geplaatst: 14-06-2012 15:29:32

Reacties

Hoe lang is de levensduur van en Pfanner Protos?

Sylvia Spruit01-08-2016 11:12

Typical. Why is always girls that have to cplamoin about the nature or image of performers, be it comedians or musicians? Maybe that's why girls in general don't really have a great sense of humour because that's mostly what they look at Fair? enough though if you just don't like his comedy.

Typical. Why is always girls that have to cplamoin22-08-2015 07:55

Reactieformulier