Home
K&S bosbouw | De klimmaterialenspecialist!

Natuurlijke vijand eikenprocessierups ontdekt!

Vandaag bericht "Natuurbericht.be" over de ontdekking van een nieuwe natuurlijke vijand van de eikenprocessierups! Hun bericht:

Nimfen van de wants Rhadbomiris striatellus blijken eikenprocessierupsen te eten. Dit ontdekte insectendeskundige Silvia Hellingman dit voorjaar in Drenthe. Eerder identificeerde Hellingman de larven van gaasvliegen en het tweestippelig lieveheersbeestje als natuurlijke vijanden van de eikenprocessierups. Het onderzoek naar natuurlijke vijanden vormt een belangrijke stap in de zoektocht naar een effectieve bestrijding van eikenprocessierupsen.

Wants Rhadbomiris striatellus


Dit voorjaar ontdekte eikenprocessierupsdeskundige Silvia Hellingman van Biocontrole Onderzoek en Advies, dat de eikenprocessierupspopulatie in de gemeente Westerveld in Drenthe iedere dag kleiner werd. Bovendien vond ze veel uitgezogen rupsen. Reden genoeg voor haar om uit te zoeken wat er aan de hand was. Al snel ontdekte ze dat nimfen van een bepaalde wantsensoort de eikenprocessierupsen opaten. Wantsendeskundige Berend Aukema herkende de nimfen direct als Rhadbomiris striatellus, een soort die veel op eiken voorkomt en van diverse insecten leeft, waaronder luizen, cicaden en rupsen. Nergens in de literatuur vinden we echter dat deze wants ook eikenprocessierupsen eet. We zijn dus weer een natuurlijke vijand rijker. Bovendien eentje die eikenprocessierupsen erg lekker vindt. Toen Hellingman de nimfen ander voedsel aanbood, lieten ze eikenprocessierupsen namelijk niet met rust. Daarnaast blijken de nimfen rupsen van de kleine wintervlinder ook graag te eten.

Lees hier hun volledige bericht!

Edelrid: nieuwe producten 2012

Edelrid brengt in 2012 prachtige nieuwe producten op de markt: een revolutionaire gordel, snelle klimlijn en de vertrouwde cambiumsaver in een vlot, modern, nieuw jasje. Lees snel verder!

Lees verder

ISC Arborist katrollen Sneak Preview

Tried, tested, trusted! Wie kent ze niet, de Arborist katrollen van ISC? Menig boomverzorger hebben ze al geholpen bij het klaren van niet altijd even gemakkelijke klussen. ISC wil nu graag de puntjes op de i zetten en de vertrouwde katrol nog verder perfectioneren.

Hiervoor horen ze graag uw mening! K&S heeft 4 samples gekregen die wij voor u midden in onze winkel hebben opgehangen. Kom ze dus bij ons bekijken, bevoelen en besnuffelen en zeg wat u er van denkt!

Lees verder

ISC Arborist Selector en Sneak Preview karabijnhak

ISC Treeinforced logo

Het inmiddels welbekende en gewaarde ISC uit Wales heeft speciaal voor de boomverzorgingsmarkt een overzicht gemaakt van al hun producten geschikt voor de boomverzorging. ISC besteed veel aandacht en tijd aan het ontwikkelen van nieuwe producten die ruimschoots kunnen voldoen aan de zware eisen van ons vak. K&S heeft voor u een vertaling gemaakt naar het Nederlands als service voor onze klanten. Bekijk de Arborist Selector door op de volgende link te klikken:

ISC Arborist Selector 2011

Lees verder

Nieuw: Petzl Alveo helmen

Petzl Alveo Helmen

De Alveo helm is de nieuwste helm van Petzl, ontwikkeld naar aanleiding van de hedendaagse wensen. Het is een zeer lichte helm met slechts 346 gram en voorzien van het Centerfit regelsysteem zodat de helm met verkleinen netjes op het midden van het hoofd gecentreerd blijft. Voorzien van gleuven voor oorbeschermers, inserts voor het speciale vizier en een bevestigingsgleuf voor de Petzl hoofdlampjes (Pixa) plus de standaard haakjes voor de hoofdband van lampjes. Speciaal ontworpen kinband. De Alveo Vent is voorzien van ventilatiegaten voor optimaal draagcomfort.                       

Nieuw: Tango klimschoenen

Tango klimschoenen

Deze schoen is speciaal ontwikkeld voor de boomverzorgers, zonder zaagbeveiliging, als prettige klimschoen. Hij is vervaardigd uit echt leder, voorzien van een rubberen seal en neusbescherming. De flexibele zool met anti-slip werkt cambiumbesparend. De driedimensionale, ergonomisch gevormde PU tussenzool en de binnenzool geeft minder vermoeide voeten en een goede ondersteuning. De veters lopen door lussen dus men ondervind geen hinder van haakjes, wat een groot voordeel is bij footlocken. De schoen is ademend. Schathoogte is 18 centimeter.

NIEUW: ReTREEver

ReTREEver

De ReTREEVER is telescopisch uitschuifbaar van 60 cm (ingeschoven) tot 300 cm uitgeschoven, met een buigbare kop. De flexibele kop kan in vele verschillende posities gevouwen worden. Hierdoor is deze bijvoorbeeld geschikt om lijnen op te steken, om werpzakjes en –lijnen terug te halen en zo meer. Eenmaal gereed buigt men de kop weer recht en kan men de ReTREEver weghangen zonder ergens achter te blijven hangen. Met handig koord met clipje aan het einde om verlies tegen te gaan.

Lees verder

«      1   |   2   |   3   |   4      »