Home
K&S bosbouw | De klimmaterialenspecialist!

Materialen van K&S naar Ethiopiƫ

Gevonden orchidee

Eind juli heeft K&S bosbouwmaterialen, materialen mogen leveren aan de Katholieke Universiteit Leuven en Universiteit Gent voor het samenwerkingsproject met Jimma University in Ethiopië. Onlangs hebben wij foto's mogen ontvangen van het IUC-JU project, waarbij onderzoek werd verricht naar epifytische orchideeën in Ethiopië. Tijdens het onderzoek zijn er in totaal een dertig tot veertig verschillende orchideeënsoorten gevonden, jammer genoeg voor de onderzoekers geen onbekende soorten. Sommige bomen huisvesten wel tot zes verschillende soorten, wat natuurlijk ook een prachtige waarneming is.

Twee Belgische studenten hebben ter plaatse, samen met twee Ethiopische Field Workers, een aangepaste opleiding gevolgd voor de correcte toepassing van access- en descendtechnieken, welke gezien het tijdsbestek en de veiligheidsoverwegingen in acht nemende, het beste toe te passen waren voor dit project. Deze studenten hebben naast de uitvoering van het onderzoek ook de medestudenten in Ethiopië hun materialen en kennis van deze technieken overgedragen, waarop zij nu verder kunnen gaan met allerlei onderzoeken.

K&S Bosbouwmaterialen is trots dat wij dit materiaal hebben mogen leveren en we vinden het dan ook een leuk idee dat onze materialen in Ethiopië ook hun weg naar boven vinden!

In het fotoalbum dat u via onderstaande link kunt openen, kunt u enkele van de projectfoto's bezichtigen.

Lees verder

«      1   |   2   |   3   |   4